Què és el phishing?

phishing, fraud, hacking

Comparteix l'entrada

Phishing significa que algú fingeix ser algú que no és a Internet per enganyar-te. Els punts importants són:

Engany: Fan com si fossin gent de confiança, però en realitat són pirates informàtics.

Missatges Falsos: T’envien correus electrònics o missatges que semblen de veritat, però no ho són.

Dades Personals: Intenten que els hi donis les teves contrasenyes, números de compte i coses personals.

Problemes Grans: Si caus en la trampa, poden robar-te diners o identitat.

Algú intenta enganyar-te a través d’Internet. Bàsicament, es fan passar per algú altre per obtenir coses que no els pertanyen. Imagina que reps un correu electrònic que sembla ser del teu banc, assegurant-te que hi ha un problema amb el teu compte i que necessites verificar la teva informació. Sembla real, amb el logotip del banc i tot. Potser fins i tot t’insten a fer-ho ràpidament per evitar problemes greus. Però la realitat és que no és el teu banc qui t’envia aquest correu; és un estafador que vol les teves dades bancàries.

Aquesta gent està tan dedicada a l’engany que poden simular pràcticament qualsevol cosa: correus electrònics de Facebook, missatges de suposats amics necessitats d’ajuda, o fins i tot avisos del govern. Són mestres de la persuasió i posen pressió perquè actuïs ràpidament sense pensar-ho dues vegades. Les conseqüències poden ser un mal de cap enorme. Poden robar-te diners del teu compte, accedir a les teves xarxes socials i cometre fraus en el teu nom o fins i tot vendre la teva informació personal.

Per evitar ser una víctima d’aquest frau, mantingues els ulls oberts i sigues escèptic amb qualsevol cosa que demani informació personal o financera a través d’Internet. Confirma sempre l’origen de les comunicacions i no et precipitis a actuar. Utilitza l’autenticació en dos passos sempre que sigui possible i mantingues-te informat sobre els últims trucs i estafes de phishing. En resum, no caiguis en els jocs d’aquests pirates informàtics!

Si tens algun dubte o vols que t’assessorem pots contactar amb nosaltres 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Explora més

Vols fer créixer el teu negoci?

Estiguem en contacte!

Person Holding Plant in Vase
Open chat
Et puc ajudar?
Dualvic
Hola!
Com et puc ajudar?