Què és el phishing?

phishing, fraud, hacking

Comparteix l'entrada

Phishing significa que algú fingeix ser algú que no és a Internet per enganyar-te. Els punts importants són:

Engany: Fan com si fossin gent de confiança, però en realitat són pirates informàtics.

Missatges Falsos: T’envien correus electrònics o missatges que semblen de veritat, però no ho són.

Dades Personals: Intenten que els hi donis les teves contrasenyes, números de compte i coses personals.

Problemes Grans: Si caus en la trampa, poden robar-te diners o identitat.

Algú intenta enganyar-te a través d’Internet. Bàsicament, es fan passar per algú altre per obtenir coses que no els pertanyen. Imagina que reps un correu electrònic que sembla ser del teu banc, assegurant-te que hi ha un problema amb el teu compte i que necessites verificar la teva informació. Sembla real, amb el logotip del banc i tot. Potser fins i tot t’insten a fer-ho ràpidament per evitar problemes greus. Però la realitat és que no és el teu banc qui t’envia aquest correu; és un estafador que vol les teves dades bancàries.

Aquesta gent està tan dedicada a l’engany que poden simular pràcticament qualsevol cosa: correus electrònics de Facebook, missatges de suposats amics necessitats d’ajuda, o fins i tot avisos del govern. Són mestres de la persuasió i posen pressió perquè actuïs ràpidament sense pensar-ho dues vegades. Les conseqüències poden ser un mal de cap enorme. Poden robar-te diners del teu compte, accedir a les teves xarxes socials i cometre fraus en el teu nom o fins i tot vendre la teva informació personal.

Per evitar ser una víctima d’aquest frau, mantingues els ulls oberts i sigues escèptic amb qualsevol cosa que demani informació personal o financera a través d’Internet. Confirma sempre l’origen de les comunicacions i no et precipitis a actuar. Utilitza l’autenticació en dos passos sempre que sigui possible i mantingues-te informat sobre els últims trucs i estafes de phishing. En resum, no caiguis en els jocs d’aquests pirates informàtics!

Explora més

Vols fer créixer el teu negoci?

Estiguem en contacte!

Person Holding Plant in Vase
Open chat
Et puc ajudar?
Dualvic
Hola!
Com et puc ajudar?