L’estafa de Microsoft, no et deixis enganyar

Unrecognizable hacker with smartphone typing on laptop at desk

Comparteix l'entrada

Coneixes l’estafa de Microsoft?
Aquests últims dies, hem estat rebent diverses trucades sobre l’estafa de Microsoft i volíem posar-vos en alerta perquè sapigueu detectar-ho a temps.

L’estafa del suport tècnic de Microsoft es practica des de fa més d’una dècada, però continua sent rendible per als ciberdelinqüents.
Aquest passat 2021 la multinacional ha alertat d’un “repunt de les trucades d’estafadors que es fan passar per tècnics de la companyia”, que usen “tàctiques intimidatòries i enginyeria social per enganyar les persones i fer que paguin per serveis de suport innecessaris”.

Aquest tipus d’estafes solen llançar-se per onades, on els estafadors contacten grans grups de gent d’un país, per després passar al següent.

Aquestes suposades trucades són falses i no són de Microsoft ja que ells mai truquen per telèfon a un usuari sense que ho hagi sol·licitat prèviament. Us deixem alguns consells que us poden ajudar, ja que sempre comencen de la mateixa manera:

  • Trucada des d’un número molt llarg i de fora d’Espanya
  • Els interlocutors són estrangers que parlen espanyol
  • La conversa sol ser així: “Buenos días, le llamo de Microsoft, hemos detectado un fallo de seguridad en su ordenador. ¿Lo tiene encendido? Tiene que pulsar usted las teclas que le diga o si no el ordenador se le bloqueará”
  • Sempre intentaran que premis unes tecles i que descarreguis uns arxius; no cal fer-ho ja que amb aquests programes intrusius poden fer-se amb el control del nostre equip informàtic amb el que això comporta. Accés a la informació del disc dur, com ara documents, fotos o qualsevol altre tipus de fitxers. També les nostres claus daccés a xarxes socials, correu electrònic, bancs etc amb el que podrien suplantar la nostra personalitat.

A més, que en altres ocasions el que passa és que el fals suport bloqueja l’equip instal·lant un programa per posteriorment sol·licitar un pagament per desbloquejar-lo.

Espanya és a més un territori fàcil per als ciberatacs. Es troba al capdavant mundial en estafes i fraus a Internet. La pandèmia també ha suposat un augment dels ciberatacs.

Per això us demanem precaució i estar alerta a aquesta estafa per evitar problemes després.

Si tens algun dubte o vols que t’assessorem pots contactar amb nosaltres 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Explora més

black and white number 9

Fonts més utilitzades en pàgines web

Et presento una llista de fonts per a pàgines web. Són les més utilitzades, perquè es veuen bé, es llegeixen bé, i a més a…

Vols fer créixer el teu negoci?

Estiguem en contacte!

Person Holding Plant in Vase
Open chat
Et puc ajudar?
Dualvic
Hola!
Com et puc ajudar?