Gestors de contrasenyes

black iphone 5 beside brown framed eyeglasses and black iphone 5 c

Comparteix l'entrada

Si els gestors de contrasenyes han estat fins ara una eina opcional per a millorar la seguretat, avui per a nosaltres és una eina imprescindible

No sols perquè ens facilita tenir totes les contrasenyes controlades en un únic espai, sinó perquè es troben en un entorn segur

Al final de l’article t’exposem quins són els gestors de contrasenyes que més ens agraden 👌

Per què hauríeu de començar a utilitzar un gestor de contrasenyes avui mateix

En el món digital d’avui, les contrasenyes són la primera línia de defensa per protegir la nostra informació personal i professional. No obstant això, la gestió de contrasenyes pot resultar una tasca complicada i, sovint, les persones acaben utilitzant contrasenyes febles o repetint-les en diferents comptes, cosa que compromet la seguretat. És aquí on els gestors de contrasenyes entren en joc. A continuació, us explicaré per què hauríeu de començar a utilitzar un gestor de contrasenyes avui mateix.

Què és un gestor de contrasenyes?

Un gestor de contrasenyes és una aplicació que ajuda a emmagatzemar i organitzar les vostres contrasenyes de manera segura. Aquestes eines poden generar contrasenyes fortes i úniques per a cada un dels vostres comptes, emmagatzemar-les de manera xifrada i facilitar-vos l’inici de sessió automàtic en les vostres aplicacions i llocs web preferits.

Beneficis d’utilitzar un gestor de contrasenyes

1. Seguretat Millorada

Els gestors de contrasenyes utilitzen xifratge d’alta qualitat per protegir les vostres dades. Això significa que, fins i tot si el vostre gestor de contrasenyes fos compromès, les vostres contrasenyes estarien protegides per una capa de seguretat addicional. A més, com que poden generar contrasenyes complexes i úniques per a cada compte, es redueix significativament el risc d’accessos no autoritzats.

2. Facilitat d’Ús

Els gestors de contrasenyes fan que sigui fàcil gestionar múltiples comptes en línia. Ja no cal recordar totes les vostres contrasenyes ni anotar-les en un lloc insegur. Només necessitareu recordar una contrasenya mestra per accedir a totes les altres. Això simplifica l’experiència d’usuari i us estalvia temps.

3. Prevenció del Reutilització de Contrasenyes

La reutilització de contrasenyes és una pràctica perillosa. Si una de les vostres contrasenyes reutilitzades és compromesa, tots els comptes que utilitzen aquesta contrasenya estan en risc. Els gestors de contrasenyes ajuden a evitar aquest problema generant i emmagatzemant contrasenyes úniques per a cada compte.

4. Accés des de Qualsevol Dispositiu

La majoria dels gestors de contrasenyes ofereixen sincronització entre dispositius. Això vol dir que podeu accedir a les vostres contrasenyes des del vostre ordinador, telèfon mòbil o tauleta, independentment de la plataforma que utilitzeu. Aquesta flexibilitat és crucial en un món on cada vegada depenem més de múltiples dispositius.

5. Informes de Seguretat

Molts gestors de contrasenyes inclouen funcions d’informes de seguretat que us poden avisar si alguna de les vostres contrasenyes és feble, reutilitzada o ha estat compromesa en un atac. Això us permet prendre accions proactives per millorar la seguretat dels vostres comptes.

Com triar un bon gestor de contrasenyes

A l’hora de triar un gestor de contrasenyes, és important considerar alguns factors clau:

 • Xifratge Fort: Assegureu-vos que el gestor utilitza un xifratge robust per protegir les vostres dades.
 • Compatibilitat: Ha de ser compatible amb els vostres dispositius i sistemes operatius.
 • Funcionalitats: Busqueu funcions addicionals com l’autocompletar, la generació de contrasenyes i els informes de seguretat.
 • Reputació: Trieu un gestor de contrasenyes amb bona reputació i ressenyes positives dels usuaris.
 • Preu: Encara que hi ha opcions gratuïtes, les versions de pagament sovint ofereixen funcions addicionals i millor suport.

Dels diferents gestors de contrasenyes que hem utilitzat podem comentar-ne el següent:

 • BitWarden: La millor opció per a desar les contrasenyes multidispositiu i multiplataforma. Desa les contrasenyes en un espai al núvol, i les contrasenyes es poden utilitzar desde diferents dispositius
 • Gestor de contrasenyes de Google Chrome: El propi navegador Google Chrome disposa d’un gestor de contrasenyes. És multiplataforma i sincronitza les contrasenyes entre dispositius
 • Gestor de contrasenyes de Microsoft Edge: El propi navegador Microsoft Edge disposa d’un gestor de contrasenyes. És multiplataforma i sincronitza les contrasenyes entre dispositius
 • LastPass: Molt bon programa multidispositiu que desa les contrasenyes i te les insereix als formularis dels webs des del navegador si instales l’extensió.
  • Contres: En la seva versió gratuita sols es pot instalar en un dispositiu
 • keePass: Per nosaltres és dels millors i amb més trajectòria. És de codi obert i compatible amb diferents dispositius i sistemes operatius.
  • En contra: No desa les dades al núvol i per a sincronitzar les contrasenyes entre dispositius has de desar el fitxer de base de dades de les contrasenyes en algun lloc on els diferents dispositius hi tinguin accés, com per exemple Google Drive, Dropbox o un espai FTP
  • A favor: No desa les dades al núvol. És gratuit

Conclusió

Utilitzar un gestor de contrasenyes és una manera senzilla i efectiva de millorar la seguretat dels vostres comptes en línia. Amb els avantatges que ofereixen en termes de seguretat, comoditat i eficiència, no hi ha raó per no començar a utilitzar-ne un avui mateix. Proveu diferents opcions i trieu el que millor s’adapti a les vostres necessitats per garantir que les vostres contrasenyes estiguin sempre segures i accessibles.

Si tens algun dubte o vols que t’assessorem pots contactar amb nosaltres 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Explora més

Vols fer créixer el teu negoci?

Estiguem en contacte!

Person Holding Plant in Vase
Open chat
Et puc ajudar?
Dualvic
Hola!
Com et puc ajudar?