Com fer una pàgina web: una guia pas a pas per a principiants

person holding smartphone

Comparteix l'entrada

Crear una pàgina web pot semblar una tasca complexa, però en realitat, amb la orientació adequada i les eines adequades, pot ser un procés emocionant i gratificant. En aquesta guia, et mostrarem pas a pas com fer una pàgina web, des de la planificació inicial fins a la publicació en línia.

Pas 1: planificació i conceptualització

Abans de començar a construir la teva pàgina web, és crucial tenir una idea clara del que vols aconseguir. Respon a aquestes preguntes:

  1. Quin és l’objectiu de la teva pàgina web? Ja sigui un blog personal, un lloc web de negoci o una plataforma de comerç electrònic, defineix les teves metes.
  2. Qui és el teu públic objectiu? Comprendre a qui et dirigeixes et ajudarà a crear contingut que ressoni amb ells.
  3. Quin contingut vols mostrar? Fes una llista de les pàgines i seccions que vols incloure al teu lloc web.

Pas 2: trieu una plataforma de creació de pàgines web

Actualment, hi ha diverses plataformes que et permeten crear pàgines web sense coneixements de programació. Algunes de les més populars inclouen WordPress, Wix, Squarespace i Shopify (per a botigues en línia). Trieu la que millor s’ajusti a les vostres necessitats i preferències. Desde Dual vic informàtica us recomanem que utilitzeu WordPress, per la senzillesa com a gestor de contingut i perquè és un sistema àmpliament utilitzat a tot el món, amb un ecosistema molt gran que permet crear el que volguem amb el nostre web, utilitzant plugins externs

Pas 3: registre de domini i allotjament web

Un domini és l’adreça web única del teu lloc (com www.exemple.com). Registra un domini que sigui rellevant per al teu projecte i tria un servei d’allotjament web fiable per emmagatzemar els teus fitxers i fer que el teu lloc web sigui accessible a Internet. Demaman’s info i t’ajudem a registrar-lo

Pas 4: disseny i personalització

Cada plataforma ofereix una sèrie de plantilles i eines de personalització. Escull una plantilla que s’adapti al teu contingut i personalitza-la amb les teves pròpies imatges, textos i colors. Assegura’t que el teu lloc web sigui visualment atractiu i fàcil de navegar.

Pas 5: creació de contingut

Afegeix el teu contingut a les pàgines que has creat. Això pot incloure text, imatges, vídeos i qualsevol altre element que vulguis compartir amb els visitants del teu lloc web. Assegura’t que el teu contingut sigui informatiu i interessant.

Pas 6: optimització per a mòbils i seo

Assegura’t que el teu lloc web sigui accessible i fàcil de llegir en dispositius mòbils. A més, aprèn les bases de l’optimització de motors de cerca (SEO) per millorar la visibilitat del teu lloc web a les cerques de Google.

Pas 7: prova i depuració

Abans de publicar el teu lloc web, verifica que tots els enllaços funcionin correctament, les imatges es carreguin bé i les pàgines es vegin com esperaves. Corregeix qualsevol error que trobis.

Pas 8: publica el teu lloc web

Quan estiguis satisfet amb el teu lloc web, és hora de publicar-lo a Internet. La majoria de les plataformes ofereixen una opció senzilla per fer-ho.

Pas 9: promoció i manteniment

Un cop el teu lloc web estigui en línia, promou-lo a través de les xarxes socials, el màrqueting per correu electrònic i altres canals. Mantingues el teu lloc web actualitzat amb contingut fresc i segueix les estadístiques per entendre com els visitants interactuen amb ell.

Pas 10: ara que ja saps com es fa, contacta’ns i t’ajudem a que quedi ben professional!

Amb aquesta guia, tens tot el que necessites per començar a crear la teva pàgina web. Recorda que la pràctica fa la perfecció, i que el procés de construcció d’un lloc web pot ser una oportunitat d’aprendre i créixer. Si ens deixes t’acompanyarem en aquest viatge. Bon viatge en el món de la creació web!

Si tens algun dubte o vols que t’assessorem pots contactar amb nosaltres 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Explora més

person showing white envelope

Configurar autoresposta en Webmail Ionos

Accedim al webmail del correu electronic amb el nostre usuari i contrasenya a través del següent enllaç: https://mail.ionos.es Dins el correu electrònic, accedim a la…

Vols fer créixer el teu negoci?

Estiguem en contacte!

Person Holding Plant in Vase
Open chat
Et puc ajudar?
Dualvic
Hola!
Com et puc ajudar?